KUCHNIA ŚWIATA DLA DIABETYKÓW

Smakowity sposób oswajania cukrzycy

Creme de citron, yakitori z kurczaka, zupa reńska czy może crostini z wątróbką i tuńczykiem? Kto powiedział, że kuchnia dla diabetyków musi być nudna? Pomysły na smakowity sposób oswajania cukrzycy przedstawia pielęgniarka diabetologiczna z piętnastoletnim doświadczeniem klinicznym,  Dorota Drozd w książce pt. ,,Kuchnia świata dla diabetyków?.

 Autorka publikacji Wydawnictwa RM  zabiera osoby chore na cukrzycę w kulinarną podróż po świecie. Proponuje im dania kuchni śródziemnomorskiej, niemieckiej, chińskiej, japońskiej, żydowskiej, a także holenderskiej. W tym smakowitym tyglu z całą pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Do każdego dania wyliczono indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność.

 Patronat medialny nad publikacją sprawują magazyny dla diabetyków:  Szugarfrik  oraz PEN.Cukrzyca i Otyłość, a także portal internetowy www.mojacukrzyca.org oraz Radio Kolor. Książka dostępna jest na stronie internetowej Wydawnictwa RM www.rm.com.pl oraz w księgarniach w cenie 29,90 zł.